Vragen? Contacteer ons!

Ondergrondse Regenwaterfilters

regenwaterput ondergrondse regenwaterfilter

Als u regenwater wenst te gebruiken voor huishoudelijk gebruik (toilet, wasmachine,...) is het aan te raden een regenwaterfilter te plaatsen. Zo vermijdt u dat slib en vuilresten, zoals bladeren en takken zich opstapelen in uw regenwaterput. Dit kan leiden tot geurhinder en verstoppingen.

Bollaert biedt zelfreinigende regenwaterfilters aan die zeer weinig onderhoud vragen. Bladeren of vuil dat zich ophoopt in de regenwaterfilter wordt automatisch weggespoeld door de volgende lading water.

Het regenwater in uw regenwaterput vaart er wel bij!

Prijs & technische info ondergrondse regenwaterfilter - Snelle levering via webshop!

Voordelen ondergrondse regenwaterfilters

  • Zelfreinigend: de regenwaterfilter reinigt zichzelf grotendeels, omdat er geen vuil blijft hangen aan de vertikale filter.
  • Zeer eenvoudige installatie van regenwaterfilters!
  • Gemakkelijke uitneembare inoxfilter, dankzij het bijgeleverde handvat. De filter zelf mag gereinigd worden in uw vaatwasser!
  • Ideaal in combinatie met onze ondergrondse regenwaterput.

Opmerking: als u kiest voor een ondergrondse regenwaterput, kunt u deze ook aansluiten op onze budgetvriendelijke bovengrondse regenwaterfilter!


Installatie regenwaterfilter

Regenwaterfilters ondergronds stappenplan website

  1. Voorzie een voldoende grote put in de grond. De regenwaterfilter moet zonder risico van stoten kunnen geplaatst worden. Op de bodem van de uitgegraven put moet een laag gestabiliseerd zand worden aangebracht. Plaats de ondergrondse regenwaterfilter op de juiste positie en verbind de buizen.
    BELANGRIJK : De filter moet perfect verticaal geplaatst worden, voor een optimaal rendement. Gebruik een waterpas!
  2. Naargelang de diepte waarop de regenwaterfilter geplaatst werd, kunt u een uitbreidingsbuis plaatsen en vastschroeven.
  3. Zorg ervoor dat de controleopening zich op grondniveau bevindt voor een gemakkelijk onderhoud. Gebruik hiervoor het verlengstuk. U kunt het verlengstuk inkorten door te zagen op de voorziene zaaginkepingen.
  4. Bevestig de sluitring. De sluitring kan zowel worden gemonteerd op de filterbehuizing, als op het eventuele verlengstuk. De sluitring moet worden vastgeschroefd met 3 schroeven.

BELANGRIJK : Aan de toevoer van regenwaterfilters dient minstens 1m rechte buis zonder bochten te worden gemonteerd, zodat het water snelheid kan opbouwen vooraleer het in de filter aankomt en het rendement optimaal blijft.

Vragen?

Contacteer ons vrijblijvend voor een oplossing op uw maat.

Professioneel advies. Bel nu !

Bel ons op tijdens de kantooruren:

Bezoek ook onze overige sites met een rijk gamma aan producten:

logo website Septische Put Bollaert
logo website Mazouttanks Bollaert